Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Fener Balığı Tarifleri

Mandalina Soslu Norveç Fener Balığı

Bunu biliyor muydunuz...Norveç kıyı suları 200 farklı balık ve deniz kabuklusu türüne ev sahipliği yapmaktadır.

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Fener Kuyruğu Fileto
  • Baharat Çeşnisi (Kırmızı pul biber, kekik vs.)
  • Tuz
  • MANDALINA SOSU
  • 4 Adet Mandalina
  • 1 Adet Balık Bulyon
  • 1 Su Bardağı Krema
  • 60 gr Tereyağı

 

HAZIRLANIŞI
 

Fener filetoların her iki yüzüne tuz ve baharat çeşnisi serpilerek, az yağlı tavada her iki yüzü altın rengini alıncaya kadar kızartılır.
İki adet mandalinanın kabukları soyulur, dilimlenir ve blenderda karıştırılır. Mandalina kabukları rendelenerek ayrılır. Balık bulyon bir su bardağı sıcak suda eritilir. Püre haline getirilen mandalinalar ve suda eritilen balık bulyon ayrı bir kapta hacmen ½ oranına düşünceye kadar kaynatılır. Krema ilave edilerek yine hacmen ½ oranına düşünceye kadar kaynatmaya devam edilir. Son olarak tereyağı da ilave edilerek karıştırılır.
Kalan iki mandalinanın da kabukları soyulur ve dilimlenir. Kabuklar kaynar suda iki kez haşlanarak renkleri açılır ve uzun şeritler halinde kesilir. Servis edilmeden az önce, mandalina dilimleri ve şerit kabuklar hazırlanan mandalina sosuna eklenir.
İsteğe bağlı olarak tereyağında sote edilmiş, ince kıyılmış taze soğan ve marul yaprakları ile servis edilir.

 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın